Foto: Bert Janssen    

De schooltuin komt weer tot leven …

Gepubliceerd: 14 maart 2016

Laatste update: 14 maart 2016

Natuur- en milieugroep Animo

Binnenkort slaan de twee klassen van groep 6 van basisschool De Grote Lier weer aan het tuinieren. Om de percelen gereed te maken voor het eerste zaai- en pootwerk moest er vooraf wel heel wat werk verzet worden. Een mooie klus en kennismaking voor de kinderen die dit jaar beginnen met tuinieren! Daarom is er een oproep gedaan aan ouders/opa’s en oma’s om samen met de kinderen op zaterdag 27 februari naar volktuin complex Middelwaert te komen.

Een vijftiental ouders met evenzoveel kinderen kwamen helpen. Hoewel de schooltuin over het nodige gereedschap beschikt konden we niet iedereen van gereedschap voorzien. Gelukkig hadden de meesten een schop bij zich waardoor al het geplande spitwerk kon worden uitgevoerd. De kinderen harkten alles netjes gelijk.

Vervolgens zorgden ze voor een constante aanvoer van trottoirtegels waarmee paadjes tussen de twaalf perceeltjes gelegd werden. De nog aanwezige taxusboompjes mochten door de bereidwillige vorige eigenaar van het perceel worden uitgestoken en opgepot. Tussentijds had de commissie voor koffie, thee, limonade en koekjes gezorgd. Hiermee beschikt de schooltuin nu over een aaneengesloten tuin van 200m². Daarnaast is een tweede tuin in gebruik genomen van 100m² voor gezamenlijke aanplant van courgettes, aardappelen en bloemen.

De schooltuin ligt er uitdagend bij....laat de kinderen nu maar komen!!!

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print
Natuur- en milieugroep

Door: Bert Janssen
 www.natuurgroepanimo.nl

Intro