Foto:Jan Alderhout  

De Zwerfvuil- tweedaagse

Gepubliceerd: 01 september 2015

Laatste update: 01 september 2015

Natuur- en milieugroep Animo

Op vrijdagmiddag 25 september hebben twee scholen in onze gemeente straten, bermen en perken SUPERSCHOON gemaakt.

In en vooral rond Middelaar zijn alle leerlingen van basisschool De Staaij, samen met ouders en team, in groepjes uitgezwermd en hebben 28 (!) vuilniszakken met blikjes, pakjes, flesjes en nog veel meer ander afval gevuld. Ook in Molenhoek liet een groep vierdeklassers van het Kandinsky College zich van zijn beste kant zien en verdiende daarbij ook nog studiepunten. Meisjes en jongens, geweldig gedaan!

Zaterdagmorgen 26 september was het weer raak in Middelaar, want wat de kinderen vrijdag niet konden meenemen werd door een actief groepje dames alsnog van straat gehaald. Ook op De Bisselt, in Molenhoek en in Mook gingen groepen zwerfvuilruimers en -ruimsters aan de slag om onze gemeente weer het predicaat SCHOON te geven. En in het kader van Burendag werd ook nog een stukje Groesbeek meegepakt. Missie geslaagd! En allen hartelijk bedankt!

Zo gaat het tegenwoordig twee keer per jaar: in maart op de Nationale en in september op de Lokale Opschoondag. Organisatie: de gemeente Mook en Middelaar in samenwerking met natuur- en milieugroep Animo en de dorps- en wijkraden. Uiteindelijk doel is natuurlijk zwerfvuil te voorkomen en dat lijkt zo langzamerhand aardig te gaan lukken. Mede door het goede voorbeeld dat tal van inwoners geven door regelmatig, zonder daartoe te worden opgeroepen en anoniem, hun straat en wijk schoon te maken. Ook voor hen een welgemeend dankwoord: hulde voor jullie voortdurende inzet!

Natuur- en milieugroep

Door: Jan Alderhout
 www.natuurgroepanimo.nl

Intro
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print