Foto: Bert Janssen  

Open avond schooltuin

Gepubliceerd: 14 juli 2015

Laatste update: 14 juli 2015

Natuur- en milieugroep Animo

Door: Bert Janssen
 www.natuurgroepanimo.nl

Vrijdag 10 juli werd de schooltuin ‘s avonds in het zonnetje gezet. Vol enthousiasme tuiniert groep 7 al vanaf het voorjaar op een perceel van volkstuincomplex Middelwaert. In groepjes van vier kweken de kinderen hun groenten op een eigen lapje grond. In de klas is daarvoor het nodige voorwerk verricht. Verschillende zaden zijn er voorgekiemd en ook de kas leverde een groot aandeel van voorgezaaide sla, aubergines, courgettes, suikermais, zinea’s, boontjes e.d. Vandaag konden de kinderen de resultaten van hun noeste arbeid laten zien.

De avond werd druk bezocht, trots lieten de kinderen aan vaders, moeders, opa’s, oma’s, en andere belangstellenden ziet wat ze allemaal aan het verbouwen zijn. Zelfs een paar kinderen van groep 5, die volgend jaar beginnen kwamen de kunst afkijken. Diverse soorten sla, bonen, doperwten, courgettes, suikermais, koolrabi’s, broccoli’s en kleurrijke snijbiet geven de schooltuin een fraai uiterlijk. Oost Indische kers, kalebassen en vele bolgewassen maken het kleurpalet compleet.

Tijdens deze open avond was het een komen en gaan van ouders met kinderen. Ook wethouder Baneke, de Dorpsraad Molenhoek, docenten van De Grote Lier en Animo-leden waren aanwezig. Joy de Jong had voor gevulde courgettes, komkommers, koffie, thee en frisdrank gezorgd en Paul van Grinsven was als bestuurslid van tuinvereniging Middelwaert behulpzaam bij het koffie schenken.

Onder een stralend zonnetje werd nog lang over tuinieren gepraat, het belang van schooltuintjes, over vergeten groenten en hoe je lekkere maaltijden klaarmaakt. Beladen met oogst van sla, snijbiet, courgette, bessen, doperwten en letterlijk met de hand gerooide aardappelen ging men weer huiswaarts. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde open avond.


Natuur- en milieugroep Intro
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print