Terug naar vorige pagina

Mook, Molenhoek, Plasmolen, Middelaar, de Bisselt
Intro Over ons Meedoen Agenda Archief Contact Leden
Natuur- en milieugroep

Copyright © All rights reserved.

Mail: info@natuurgroepanimo.nl?subject=Reactie op website:&body=Beste Animo-medewerker,Met vriendelijke groet,

in opdracht van Stichting Natuur- en milieugroep Animo, KvK 09183663

Doorzoek onze website

Natuur- en milieugroep Onderhoud Spoorzone

Maandelijksonderhoud Spoorzone                                                                                Fotografie: Mark van Doorn

Animo heeft het braak liggende terrein achter het NS-station geadopteerd en voert daar met vrijwilligers intensief natuuurbeheer op uit. Elke eerste zaterdag van de maand zijn we in dit gebied aan het werk om zoveel mogelijk opslag te verwijderen.

De gemeente heeft de grond aangekocht en wij als Animo houden de gemeente steeds op de hoogte van onze activiteiten met als uiteindelijk doel het verhogen van de natuurwaarden, voorkomen dat het gebied dichtgroeit, burgers bewust maken van het beheer dat hier noodzakelijk is en educatief bezig zijn ook richting scholen. In 2014 is er een beheerplan opgesteld door EurECO (Ecologisch onderzoek & advies ) op basis waarvan alle activiteiten worden verantwoord. Het beheerplan en een overige informatie is gepubliceerd op de website http://www.zodenaandedijk.com/spoorzone-Molenhoek.

In 2013 is door Groen en Doen een voucher beschikbaar gesteld. Het bedrag is in 2013/2014 besteed aan het volgen van een cursus bosmaaien en aanschaf van gereedschap (steekschoppen, harken, garf, snoeischaren, zagen en veiligheidsbrillen voor kinderen). In het kader van milieu-educatie hebben leerlingen van basisschool De Grote Lier voor uitbreiding gezorgd van het insectenhotel. Op school werden in boomschijven gaatjes geboord en van riet bundeltjes gemaakt. Kinderen van de Adalbertschool  Mook hebben het dennenbosje uitgedund en het materiaal op wallen gelegd. Een verslag is op de website van Groen en Doen gezet evenals enkele foto's van deze activiteiten. Het dennenbosje is iets opengemaakt om een geleidelijkere overgang te maken naar het open gebied, zijn enkele keren met bosmaaier bezig geweest om bramen terug te dringen en verrichten snoeiwerk, steken bramen uit etc.

Elke eerste zaterdag van de maand zijn we in dit gebied aan het werk om zoveel mogelijk opslag te verwijderen. Wil je meehelpen, klik hier om je aan te melden.