Terug naar vorige pagina

Mook, Molenhoek, Plasmolen, Middelaar, de Bisselt
Intro Over ons Meedoen Agenda Archief Contact Leden
Natuur- en milieugroep

Copyright © All rights reserved.

Mail: info@natuurgroepanimo.nl?subject=Reactie op website:&body=Beste Animo-medewerker,Met vriendelijke groet,

in opdracht van Stichting Natuur- en milieugroep Animo, KvK 09183663

Doorzoek onze website

Natuur- en milieugroep Schooltuinproject

Wij hebben begin 2014, in het kader van de actie ‘Molenhoek pakt aan2’,  het Schooltuinproject ingediend bij de Dorpsraad Molenhoek. Vooraf is geïnformeerd bij basisschool De Grote Lier of er interesse was om dit in het lesprogramma op te nemen. Daar werd enthousiast op gereageerd. Ook het bestuur van volkstuinvereniging Middelwaert reageerde enthousiast. Op 2 mei is een presentatie gehouden in het dorpscafé. Uiteindelijk heeft de schooltuin (van de tien ingediende projecten) de meeste stemmen gekregen. Dat leverde een eerste prijs op.

Om in aanmerking te komen voor een perceel op het volkstuincomplex Middelwaert is inmiddels nog een van onze ANIMO-leden lid geworden van deze vereniging en staat een perceel van 100m2 voor deze schooltuin op zijn naam. Het perceel is geheel ontruimd, gefreesd en afgedekt voor de winterperiode. Van een ernaast liggend perceel mogen we ook 50m2  gebruiken. Ook dit stuk is van onkruid ontdaan en ligt nu braak en afgedekt.


Wij zijn in maart 2015 met het schooltuinproject van start gegaan.

Voor het werken op de schooltuin hebben wij een minimum aantal begeleiders nodig. Een volkstuin is immers geen speeltuin, en wij vinden het dan ook belangrijk dat de rustige sfeer van het volkstuincomplex niet wordt aangetast Daarom zoeken we nog mensen die kinderen tijdens het tuinwerk willen begeleiden en enthousiasmeren. Super leuk en tegelijk ook nog leerzaam voor jezelf.


Check onze Facebook pagina voor de laatste ontwikkelingen.

Vind jij werken met kinderen leuk en wil jij ook meehelpen bij het werken in de schooltuin? Klik dan hier om je aan te melden.

Schooltuinproject                                                                                                                   Fotografie: Bert janssen