Terug naar vorige pagina

Mook, Molenhoek, Plasmolen, Middelaar, de Bisselt
Intro Over ons Meedoen Agenda Archief Contact Leden
Natuur- en milieugroep

Copyright © All rights reserved.

Mail: info@natuurgroepanimo.nl?subject=Reactie op website:&body=Beste Animo-medewerker,Met vriendelijke groet,

in opdracht van Stichting Natuur- en milieugroep Animo, KvK 09183663

Doorzoek onze website

Natuur- en milieugroep Zwerfafvalproject voor basisscholen

Ons zwerfvuilproject is een milieu-educatieprogramma, het is niet gericht op directe kennisoverdracht, maar is gericht op kinderen leren gedragskeuzes te maken. Dit om zwerfafval in de toekomst te helpen voorkomen.

Om dit te bereiken werken we vanuit verschillende invalshoeken en gebruiken we verschillende presentatie- en werkvormen.

Voor een zo groot mogelijk effect op het gedrag hebben we gekozen voor een aansprekende lessenserie, ondersteund door een Gamebus, toneelspel, multimedia, onderwijsleergesprekken met de kinderen en veel tijd voor handen uit de mouwen.

Als opening van het project komt de promobus van Nederland Schoon en worden door Animo gastlessen over plastic zwerfvuil gegeven. Hierna gaan  de kinderen zelf aan de slag: er worden posters gemaakt voor de opschoondag,  of er worden stripverhalen getekend en opstellen geschreven. Natuurlijk gaan de kinderen ook zelf de straat op om zwerfafval op te ruimen. Als afronding maken de kinderen speelgoed van zelf meegebracht afval van thuis.

Alle activiteiten worden ondersteund door behulpzame ouders. De leerkrachten kunnen trots zijn op hun leerlingen en Animo is dat op alle scholen. Aan alle kinderen: 'Hartelijk bedankt voor jullie inzet!'.

Vind jij werken met kinderen leuk en wil jij ook meehelpen bij de uitvoering van ons scholenproject over zwerfafval? Klik dan hier om je aan te melden.